Svečano smo otvorili naš Dječji vrtić

od admin

Dječji vrtić Crvenkapica Farkaševac ove subote 1. svibnja svečano je otvorio općinski načelnik Dražen Draganić. U objekt vrijedan 6,5 milijuna kuna u ponedjeljak će krenuti tridesetak mališana o kojima će brinuti 4 odgojiteljice. U vrtiću su zaposlene još i privremena ravnateljica, zdravstvena djelatnica, spremačica i kuharica.

Cijena vrtića za roditelje čija će djeca biti korisnici vrtića bit će mjesečno 800 kuna za jedno dijete, za drugo dijete 650 kuna, a za ostalu djecu će biti besplatno.

– Želimo da ovaj vrtić funkcionira kao dječja kuća, kao obitelj u kojoj su svi jednako prihvaćeni i uvažavani, a to je ujedno i najprirodnije okruženje za dijete. Djelovat ćemo kao tim, graditi zajedništvo između roditelja, djece, odgojitelja, stručnih suradnika i svih ostalih zaposlenika. Sretno nam svima u novim izazovima i kreiranju i djelovanju odgojno-obrazovnog procesa – rekla je privremena ravnateljica Marija Beljo.

Načelnik Dražen Draganić rekao je kako je ovo povijesni dan za Općinu Farkaševac jer je otvorenjem vrtića povećana dostupnost i pristupačnost predškolskog odgoja djeci i roditeljima s područja Farkaševca.

– Ovim projektom osigurali smo bolje uvjete za život obiteljima koje žive i rade u ruralnom području, ali osigurali smo i njihov ostanak, osobito mladim obiteljima koje svakodnevno putuju i rade i nemaju mogućnost čuvanja djece od strane svojih roditelja, baka i djedova. Iznimno sam ponosan na današnje otvaranje jer je velika radost završiti projekt koji će služiti za bolje, sigurnije i sretnije odrastanje naše djece – rekao je načelnik Draganić.

Načelnik je pojasnio i zašto se vrtić zove Crvenkapica. Naime, osim plemića Farkaša uz kojeg se veže naziv mjesta, prema etimologiji riječ farkaš dolazi iz mađarskog jezika, a znači vuk. S obzirom da je u bajci braće Grimm Crvenkapica, vuk jedan od glavnih likova, odabir imena za vrtić bio je motiviran upravo tom bajkom.

You may also like

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time slažete, ali ako želite možete se odjaviti. Prihvaćam Saznaj više