OBAVIJEST RODITELJIMA

od admin

Poštovani roditelji

              Od ove godine upisi u prvi razred osnovne škole provode se elektroničkim putem korištenjem Nacionalnog informacijskog sustava upisa u osnovne škole. U sustav se ulazi preko portala e-Građani putem poveznice https://osnovne.e-upisi.hr/. Roditelj je dužan od 22. veljače 2024. do 31. ožujka 2024. godine preko navedene poveznice podnijeti prijavu (zahtjev) za upis svog djeteta u 1. razred osnovne škole.

              U sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu i škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta (odnosno boravišta). Roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u školi (npr. izborne predmete). Također, ako imaju razloga za to, roditelji će moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području. Važno je još napomenuti da roditelji unutar iste škole mogu birati i područnu školu u koju bi htjeli upisati dijete.  Dio prijave je  i upitnik za roditelje s osnovnim podacima o roditeljima  i obitelji. Taj upitnik je također potrebno popuniti.

O svemu što je potrebno učiniti prilikom popunjavanja zahtjeva (prijave) postoje Upute koje će roditelj vidjeti kad se prijavi u sustav.

              Roditelji koji iz bilo kojeg razloga ne uspiju podnijeti zahtjev za upis  javit će se u OŠ Dubrava koja će online prijavu (podnošenje zahtjeva)  izvršiti zajedno s njima. Termin za podnošenje zahtjeva (prijavu) roditelj će dogovoriti sa školom. Telefoni na koje se možete obratiti su: 01 2791 259 ili 01 27 90 634. Na telefone se može nazvati od 26.2.2024 između 9.30 i 11 sati.

U Dubravi, 22,.2.2024.

Stručni suradnik, pedagog

Elvis Zalović

You may also like

Leave a Comment

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se s time slažete, ali ako želite možete se odjaviti. Prihvaćam Saznaj više